Achievement Unlocked: Have A Name

Tydligen så har jag namnsdag idag. Go mig!

Om man gillar sånt är det ju tur att man har 3 namn med varsin namnsdag. Fast egentligen borde det inte räknas eftersom jag håller mig till ett enda namn, och Ran har ingen namnsdag.

Namnsdagar är redan rätt korkade till att börja med. Varför ska det firas eller belönas att man heter nåt? Det är inte särskilt svårt. Ännu dummare blir det när man tänker på att man bara parade ihop några namn eller datum och det hela är inte grundat på någon sorts logik utan bara stora doser 'meh'.

Sen om man ska vara konsekvent måste vi ifrågasätta födelsedagar också. Att åldras är inte särskilt svårt. Så varför ska man få diverse diverse bara för att man lyckats med att inte dö?

Men hur mycket jag än gillar att trivialisera traditioner och högtider så kan jag hålla med om att själva tillfället av en födelsedag är nåt att fira. Inte för att personen gjort någonting imponerande, utan mer nåt i stil med "det är kul att du fortfarande lever"

Efter ett tag blir man ju gammal nog för att få köra över folk också. Alltid värt en skål eller två.

Dark Horse

Nu tycker jag att jag har lyssnat tillräckligt på Nickelback's nya skiva för att faktiskt säga en sak eller två.

Bästa låten: Utan tvekan Just To Get High. Till stor del för att jag har svårt att låta bli att digga lite så fort jag hör refrängen. Sjävla texten är inte särskilt imponerande, men den är inte dålig på nåt sätt. Den vinner för att den låter helt enkelt jävligt bra.

Favoritdel: "tell me what you know! tell me what you've gone and done now!"

Sämsta låten: Igen, utan tvekan Never Gonna Be Alone. Här har vi your average tjatiga fantasilösa gnällballad. Vilket man kan lista ut bara från titeln. Låter tråkig och är tråkig på alla sätt. Vilket är konstigt eftersom resten av skivan är uppfriskande originell bortsett från att låtarna påminner mycket om varandra. Eftersom de andra 3 "lugnare" låtarna inte suger förstår jag inte varför den här ska göra det. Skärpning!

Irriterande: "I'm gonna be there always, I won't be missing one more day"

3 nämnvärda:
Gotta Be Somebody
"this time I wonder what if feels like"
Den sortens låt man kan lyssna på flera gånger i rad utan att bli irriterad.

This Afternoon
"Just sitting around, hangin' out this afternoon"
Låten skriker "chilla". Och som vi alla vet, att chilla is the shit.

Burn It To The Ground
"that shit makes me batshit crazy!"
Om den låten hade ett basebollträ skulle den slå sönder din brevlåda. Och dina trädgårdstomtar.


På en skala* från No-Rush Ghey till König l33t-hax så får skivan l33t-hax
*(No-Rush Ghey, Ghey, Noob, l33t-hax, König l33t-hax)

All Your Etologi

IN A.D. 2008

IRONY WAS BEGINNING.

WHAT HAPPEN ?


Av någon bra anledning tyckte min mor att min berömda etologiska studierapport om nåt som förmodligen var knölsvanar. Vilket inte är särskilt konstigt egentligen, det mesta jag skriver är ju oerhört intressant. (Varför läser du annars detta, huh?) Det mesta av innehållet var såklart lika briljant som allt annat.

Men på ett ställe hade jag skrivit "generellt sätt"

Om man tänker efter på hur benägen jag är att peka ut folks språkliga synder så borde de flesta söka så många tillfällen som det bara är möjligt att få rätta mig. Men det händer ändå inte så ofta. Är det för att jag alltid har rätt eller för att folk automatiskt antar att jag alltid har rätt?

I vilket fall så är det värt ett självbelåtet leende.

Nu har jag äntligen fått hit tillräckligt med prylar för att faktiskt spela World Tour. Var förbi hos bror och hämtade själva spelet igår, upptäckte att det kan vara nyttigt att ha. Fast enligt ödets smakfulla nyck så verkar jag ha drabbats av drastisk inkompetens med avseende på gitarrdelen av spelet. Antingen det eller motorikfel.

Hursomhelst vill jag spela trummorna istället, mycket roligare. Annars kan man ju alltid ta micken istället. Word!

Fast nu är det dags för käk.

/disband


Musik just nu: Nickelback - Gotta Be Somebody
"nobody wants to be the last one there"

Purpose of Intent

Did you know that:

purpose = avsikt
purpose = intention
intention ≠ avsikt


Iaf enligt Fröken Soo..

Tydligen så ska det utöka mitt ordförråd att begränsa antalet ord jag får använda. Ibland blir jag förvånad över hur folk missar hålen i sin egen logik. Om jag inte redan hade kunnat båda orden, då hade det varit logiskt. Då hade det handlat om att jag skulle använda det nya ordet istället för det gamla. Klart logiskt. Men när engelskaläxorna inte handlar om att lära sig nya ord utan snarare att memorera vilken av X antal synonymer hon vill höra så är det en ny situation.

Vem tusan säger purpose när man talar om avsikter egentligen?

Hade det varit så svårt att bara låta den svenska översättningen av purpose vara syfte? Jag vet att glosorna kom från en text och att det möjligtvis inte användes i det syftet (nemen oj, vad heter syfte på engelka skulle ni säga?) just då men det måste väl vara bättre att inte följa texten än att få folk att använda ordet fel. Om du säger purpose åt nån engelsktalande person så kommer han tänka syfte. Fast på engelska. Som då heter purpose. Konstigt nog.

Jag känner mig inte särskilt berövad över att jag fick ett fel på förhöret, jag hade ju rätt oavsett om hon tycker det eller inte, men jag tycker det är dumt och det irriterar mig.

Eller så ljuger jag och lider av tanken att det ser ut som om jag inte hade alla rätt. Folk skulle ju kunna tro att jag hade fel. Fast det är inte så troligt, jag är ju trots allt Ran.



Det blir lite mycket PFSC fast det är bara klockrent för många gånger.


Musik just nu: The All-American Rejects - Move Along
"...could be a night when your life ends"

Miss Vanilla

Är det snällt att råka ge någon smeknamnet Vanilj?

Genom någon sorts handling som, per defenition, måste ha fått helvetet att frysa till is, så har Alex någon gång mellan nu och då träffat en tjej som ville vara med på rollspelet. Som då alltså var med och spelade idag.

Jag vet inte vem, men det känns som någon bryter mot en oskriven regel eller nåt liknande.

Hursomhelst. Hon döpte sin karaktär till Anill. Min spontana reaktion när jag hörde det var "lol, Vanilj". Vilket råkade resultera i att alla började kalla henne för Vanilj istället. Spännande namn måste jag säga.

Vårat lilla gäng börjar bli lite halvstort, förstår inte hur alla får plats i Dostevskji's lägenhet. Jag förstår inte heller varför alla konstant går hem till mig för att sova. Måste vara för att Dos gör så goda pannkakor. Det är kul att det finns ett slag för om man lyckas steka pannkakor. Dexterity + Streetwise. Jag brukar steka pannkakor lite då och då bara för att faktiskt få använda en skill jag är bra på.

Och ja, det är okej att tala i jag-form när man talar om sin karaktär. Kallas inlevelse.

Men okej, detta om detta.

Hmm...vad kan jag säga som inte handlar om spel av något slag? Politik var ju tydligen populärt.

Uhm, gymnasiesystemet är dåligt? Det är alldeles för många kurser som är obligatoriska, och att tvinga folk att ägna sig åt vad de tycker är värdelöst BS i två år till när de lika gärna kunde ha läst någon kurs som de faktiskt är intresserade av känns som en högst sannolik faktor till skoltrötthet och avhopp. Konstigt nog så syftar jag inte bara på mina egna hatobjekt (Svenska, Religion, Historia, Sam) utan man borde även kunna ta bort Matte om man känner för det (vilket dock vore konstigt om man går natur) Jag hade gärna velat ha poängen som jag slösar på Svenska B och andra roliga kurser till att läsa lite mer matematik. Fick ju faktiskt inte med Matte F i mina val.

Det är väl bara logiskt att man ska kunna gå t.ex. natur och fortfarande läsa vissa samhällsvetenskapliga ämnen om man vill, fast man borde fortfarande få välja att inte göra det om man är som jag och lider akuta fall av gaffel-i-ögat syndromet när folk börjar prata om demokrati.

Motargumentet blir väl "waaaah allmänbildning or death!!!". Och ja, det är rimligt att folk ska kunna diverse diverse. Men hur i helvete rättfärdigar man litteraturhistoria och novellanalyser som en del av allmänbildningen? Om du inte specifikt tänkt jobba med det eller är sorglig nog att syssla med det på fritiden så garanterar jag dig att du inte kommer behöva kunna det. Sen om man faktiskt hatar sig själv tillräckligt mycket för att vijla syssla med sånt kan man välja till kursen.

Låter det inte som en självklarhet att folk borde få lära sig det de vill lära sig? Det ska väl föreställa en utbildning och inte ett straff? Man behöver inte leka farbror staten och försöka hålla alla i handen vare sig de vill eller inte. Som jag ser det har folk en naturlig tendens att inte försöka förstöra sina liv.

Det här var ju faktiskt rätt kul, någon gång får jag dela med mig av mina åsikter angående den lögn som alla studerande blir matade från början till slut.

"Du kan bli och göra vad som helst"

Pfft. Right...

Men eftersom vi inte kan avsluta seriöst. Här är en kul grej från dagens Zero Punctuation.


You probably didn't get that, huh?


Musik just nu: Robbie Williams - Love Somebody
"...there's just no pleasing me"

He's happy now?

Saker som glädjer mig just nu:

  • Sodastreamad Cola
  • Tisdag = officielt slut
  • Rollspel imorrn!
  • Nytt avsnitt av Dexter redo
  • En påse chips
  • Mitt efternamn (visserligen en konstant faktor, men värt att nämna)

Complaint? Check

Huvudvärk? Check

Tisdag? Check

Äckligt prov? Check

Sömnbrist? Check

Hunger? Check

Life is good.

What he said

Det är prov imorrn,

Kyle XXY

Några saker som jag vill beta av:

  • Av någon bra anledning hade vi en diskussion om "könskorrigering" vid matbordet. Tydligen heter det inte könsbyte längre eller nåt. (Go go gadget disneyfiering!). Hursomhelst så håller jag inte med om att man kan födas som det ena men vara det andra "mentalt". Vilket kön man har beror inte på någon mental faktor, det är simpel biologi. Det kvittar om du "känner dig" som en kastanj eller nåt annat trevligt, har du en Y-kromosom så är du en man. Så du kanske känner mer för att måla naglarna än att spela fotboll, mycket möjligt, men du är fortfarande en man. Tycker du inte om det får du väl gråta lite eller nåt annat kul. Sen folk som lyckas ha 3 könskromosomer låter jag faktiskt bestämma själva vad de är för nåt, så de behöver inte ta åt sig.

  • Att sitta och tycka synd om folk (t.ex allas favorit: barnen i Afrika) åstadkommer bara extremt stora mängder ingenting. Man själv blir möjligtvis på dåligt humör och eventuella sympatioffer märker inte ett skit. Att göra saker, jo det hjälper. Men att sitta framför TVn och oja sig är alla sorters värdelöst, så det är lika bra att låta bli.

  • På tal om folk i Afrika! Far Cry 2 är ett förvånansvärt bra spel. Jag gillade t.o.m. slutet, ganska originellt. Inte rent konceptmässigt men för vad som har gjorts i liknande situationer är det sannerligen uppfriskande. Ironisk harmoni är ett bra sätt att beskriva det.

  • Alla är rasister och allt är rasistiskt. Vänligen sluta gnälla.
Thank you for your time.

Unser Weg

denkst du nie zurück?

Det är lite tråkigt att mina tyskakunskaper bara kommer gå neråt härifrån. Jag är ju faktiskt ändå rätt anständig på det hela efter ca 5 års lustigheter. Har haft hemskt mycket kul på språkets bekostnad.

Liksom, KÄSE!

Men det är nog bättre än att läsa vidare. Tyskalektioner är tyvärr en katalysator till gaffel-i-ögat syndromet. Någon gång i högstadiet, under vad som måste ha varit en konstig period, minns jag att tyska var det roligaste ämnet. Weird, huh?

Fast på den tiden hade jag inte ens något speciellt intresse för matematikens underbara värld, så uppenbarligen var jag inte vid mina sinnens fulla bruk. Siffror kommer alltid vinna över bokstäver. Med siffror finns det bara fakta, inga andra dumheter.

"Was kann man tun, wenn das Herz brennt,
wenn die Flamme sich immer tiefer in die Seele frisst?
Was kann man tun, wenn das Herz brennt,
wenn außer Asche von der Liebe nicht viel übrig ist?
"

Det är nåt jag gillar med tyskan, även textens betydelse är lite meh så låter det fortfarande aWsm. Sen att sjunga på tyska är rentav imba.

Mein Leben war eine Schlampe, es ließ sich dauernd gehen.

Hmm...undrar om det finns något annat tyskt band förutom Die Toten Hosen som faktiskt är bra.



I'll have to look into this.


Musik just nu: Die Toten Hosen - Herz Brennt
"Zu glauben, daß es dir gut geht,
und daß
du nicht an mich denkst..."

Dostevskji's Absence

Inget rollspel idag. Doh.

Men det blir mer World Tour så fort jag kan få ihop tillräckligt med viljestyrka för att faktiskt äta nåt så jag kan sticka iväg till Bror.

Jag känner mig ganska dum varje gång jag är för hungrig för att äta nåt.

Welcome to the Hotel California, punks!

Om ni ynkliga dödliga ändå insåg vad ni precis har missat.

Den klassiska Hotel California med ingen annan än yours truly på sång. Jaa du...word!

Danne tvingade mig, men hey, jag haxade sönder! Epic Win!

Som ni kanske har förstått...

Guitar Hero: World Tour GET!!!

Fast eftersom mitt PS3 är hos Danne står hela grejset där. Antagligen så sitter han och tjuvövar nu, den fuskisen.

Eftersom jag redan med hjälp av min kamrat Origo t3h Hamz0r kommit på det bästa bandnamnet EVARRR så var det klart vad bandet skulle heta.

ROFLMAO JIHAD!

Fast tydligen är det mer av ett coverband eftersom jag inte hittat några självproducerade låtar.

Enligt personlighetstestet vi gjorde på psykologin är jag tydligen inåtvänd och smått känslomässigt avtrubbad samt så har jag en tendes att få huvudvärk och sömnproblem.

Så jaa, testet funkade ganska bra måste jag säga. Fattar dock inte varför Dahlén va så dampig om att ingen skulle veta nåt om någon annans resultat. Jag skulle tro att det märks ganska bra hur jag är som person förutsatt att man bara är i närheten av mig. Ungefär som när jag och Mr. Hamz0r skapade ett fiktivt kommentatorbås vid folket som köade för att kolla sin blodgrupp. Det diskuterades viktiga saker som trumvirvlar, batterikaniner och eventuella spionrobotar. Om någon där tidigare hade några tvivel huråvida jag är konstig eller inte så finns inget utrymme kvar för tvekan nu.

Word!


Musik just nu: Theory Of A Deadman - By The Way
"...it's no wonder why I have not slept in days..."

Mind The Fishwhip

Wazzup världen?

Men tanke på att jag har ägnat så gott som...eh..hela dagen till rollspelet så känner jag att jag är berättigad att tjata lite mer om det.

Jag blev inte skadad en enda gång idag! Med undantag av att jag blev nedklubbad av ett psycho vampyrkommando, men jag fick ingen skada så det räknas inte. Vi klarade även att inte hamna i några dåliga situationer på grund av våra dumma ideér, kanske för att gruppens bittra samvete var närvarande. Dvs Franjo.

Han är den smarta typen som gillar att tracka ner på oss och klättra i tak. Ganska användbart.

När vi knutit ihop de lösa trådar som är kvar är det dags att hoppa fram i tiden igen. >100 exp GET!!

Men okej, detta om detta.

Det är skola imorrn. Meh. Jag skulle kunna vänja mig vid att ha en helg mitt i veckan, sannerligen preferrabelt.

Av någon anledning har jag inte nåt mer att tillägga. Förutom att jag blev tvungen att springa ifatt en buss igen. Förgäves. Bleh.

Cloud


To Each His Own

F-yeah!

Besöksstatistiken på min berömda blogg har varit en linjär funktion i 5 dagar nu! aWsm!

Ledigt också!

Word!


Damn, that is one long comic strip!

My Brother's Bravil House

Idag så flyttar bror hemifrån. Weird.

När började tiden gå egentligen?

Kan ju inte ha varit så länge sen jag satt och drömde om att någon dag ha ett PS3, eller sedan alla lärare höll på och tjatade om hur annorlunda allt kommer bli i gymnasiet, eller sedan pappa köpte ett Playstation 1 och jag satt på vardagsrumsgolvet och tittade på medans Danne körde Alien.

Men nu så går man plötsligt i 2:an, fyller 18 om 9 månader och till och med Fallout 3 har kommit ut.

Weird, indeed.


Musik just nu: Bryan Adams & Melanie C - Baby, When You're Gone
"Even food don't taste that good, drink ain't doing what it should"

Max FAIL!

Jag förstår inte varför filmer och spel ska ha ett sånt dåligt förhållande.

Filmer som blir spel
Chance of FAIL: 97%

Spel som blir filmer
Chance of FAIL: 80%

Den enda filmen baserad på ett spel som jag tyckt om på länge var Hitman. För den är faktiskt bra.

Men jag såg nyss på Max Payne, något som hade kunnat bli en skitbra film om den faktiskt hade varit baserad på spelet i det avseendet att det faktiskt var baserat på det. Inte bara att de lånat några namn. Jag kunde inte låta bli att föra en lista över saker som var fel och irriterade mig.

  • Mark Wahlberg ser inte alls ut som Max
  • Han har dessutom helt fel röst
  • Max jobbar inte i nåt udda arkiv
  • Hans läderjacka ska ha ett bälte i sig.
  • Max hade en Beretta när hans familj blev dödad, inte en revolver.
  • Han shootdodgar bara vid ett enda tillfälle, vilket känns dumt om man tänker på hur ofta man gör det i spelet.
  • Inte en enda bullet-time laddning.
  • Inte heller någon sorts inkludering av painkillers.
  • Mona's syster ska vara hennes tvilling.
  • Och de är inte ryssar
  • Dessutom så är hon inte strax över 20 år gammal.
  • Mona använder egentligen en Desert Eagle, inte en MP5
  • Bravura är inte svart. (I mean, come on!)
  • Flera fall av irriterande meningslös namedropping.
  • Hela Max Payne berättarstilen ignorerades helt.

...the world was out of joint, I was hallucinating...

Så här ska Max Payne vara!


The-Lucky-Chance

Att misslyckas med köttfärssås är rätt fail. Särskilt om det är till lasagne.

Borde förbjuda att någon annan än jag får fixa köttfärssås häromkring. För deras variant smakar bara...bleh. Hur tråkigt som helst. Enligt mig finns det 7 saker som man måste ha med.

  • Köttfärs
  • Valfri tomatsubstans
  • Oregano
  • Basilika
  • Lagerblad
  • Vitlök
  • Sprit
Efter det är det rätt svårt att göra det äckligt så man kan bara köra på med diverse diverse. Och om man inte gillar vitlök så får man väl sätta sig i skamvrån och gråta. Köttfärssås utan vitlök är som Lyckochansen utan IQ-befriade blondiner. Helt meningslöst.

Är det rättvist att hacka på folk bara för att de är programledare på Lyckochansen?

Oja.

Det går omkring en hund med emolugg i lägenheten. Creepy.


Musik just nu: Elliot Smith - A Fond Farewell
"It's not what I'm like
It's just a fond farewell to a friend"

Dostevskji's Requiem

WARNING: The following post contains information about subjects that might be considered nerdy. Read at your own damn risk.

Måste vara en konstig känsla när ens liv hänger på ett tärningskast. Vid 5 olika tillfällen. Allow me to explain.

Tydligen så tyckte SL (se: killen som bestämmer allt) att vi hade betett oss lite sjaskigt senaste gången vi spelade. Så idag lät han saker gå illa för oss.

Vårat beteende med ifrågasättbar finkänslighet skedde i samband med att vi åkte ut till ett hus strax utanför ingenstans för att hitta en själ som dött frivilligt, som vi då skulle ge till en viss handlare för att få några fina frukter som skulle läka alla sår vi dragit på oss när vi bröt oss in i en källare och bråkade med några beväpnade vampyrer, Men iaf, vi kom dit och började undersöka huset. Fast när vi skulle upp för trappan brakade den ihop och alla utom Fido (gängets varulv) trillade ner i nåt konstigt utrymme. Av någon bra anledning bestämde vi oss för att försöka lyfta upp Dereck till övervåningen. Så han försökte göra sig mindre, och det lyckades lite halvt vilket gjorde honom till ungefär samma storlek som ett lekisbarn.

Fast medans vi leker totempåle och försöker få upp honom kommer en arg snubbe med hagelbössa och tvingar oss att gå ut. Ingen hade särskilt mycket lust att säga emot. Fast när han stängt dörren bakom oss bestämde sig Fido för att sparka in dörren på honom. Tyvärr så var dörren ganska rutten så Fido fastnade snarare bara med foten i dörren och den arga snubben med hagelbössa skjöt på oss.

Sen diverse diverse så jagade vi bort den elaka snubben och vid det laget ligger min karaktär, Dostevskji, ute på gräsmattan och blöder lite smått. Samtidigt har vi vad som ser ut att vara ett lekisbarn med ett automatvapen, en varulv samt en 15-åring som går omkring med en sköld av eld svävandes i luften.

Så när vi hittar damen vi letade efter så blir hon aningen panikslagen och börjar skrika medans hon bankar på väggarna. Dostevskji satt faktiskt i köket och drack en flaska whiskey han hade hittat när detta hände. Men hursomhelst så bestämmer sig våran pyromanpolare (jag brukar kalla honom Guldfisk) att kasta lite eld på den aningen förvirrade damen. Och sen lyckades vi faktiskt sno hennes själ så det gick ju bra. Fast SL uppskattade tydligen inte det.

Först så höll Guldfisk på att bli rullstolsbunden efter att vampyrmaffian bestämt sig för att bryta varenda ben i hans kropp, så vi var tvungna att leta reda på massa konstiga ingredienser till nån über-heal grej inom 24 timmar. Vi hann med ungefär 2 minuters marginal. Yikes.

Sedan när vi gav oss på ett gäng elakingar slutade det inte så bra för Dostevskji. Först knäppte jag en kille rätt i huvet med en .44 Magnum, och han däckade så det var kul. Men sen bestämde sig en vargig changeling att han inte tyckte om mig. Så med världes mest lyllo tärningskast någonsin så lyckas han ta stryptag på mig, dänga in mig i väggen, svepa undan benen så jag faller till golvet och sedan köra in en klo rätt i bröstkorgen på mig.

Jag hade inget hälsa kvar och fick då slå en tärning för om jag skulle överleva eller inte. Jag klarade mig.

Efter att Fido slitit sönder den mindre sympatiska changelingen kom vi fram till att det vore bra att fly.

Vi kom därifrån fast jag var tvungen att slå tärning för att se om jag överlevde igen. Jag klarade mig.

Fast jag var helt jävla fucked up så att flytta mig kunde mycket väl göra så att jag dog direkt, men det fanns inte mycket mer att göra så de andra slog för att se om de lyckades bära mig tillräcklig stabilt. Det gick bra.

Vi började närma oss ett sjukhus, fast då höll jag på att dö igen. Men tärningarna räddade mig.

Vi kom fram till dörren, men nu höll jag på att dö igen och jag hade slut på Willpower (som gör att man får använda extra tärningar när man känner för det) så allt hängde på 2 tärningar. Om ingen av dem blev 8 eller högre, så var det det sista man hade sett av Dostevskji.

Men jag klarade mig. Yikes.

Det var passande sorglig musik på under det hela. Och vi visste ju inte ifall jag skulle överleva så det var genuint spännande, och sorgligt. I vanliga spel skulle nåt liknande aldrig hända, huvudkaraktärer klarar sig alltid. Fast i rollspelet är inget garanterat. Förutom att Dostevskji alltid kommer ha väldigt höga tankar om sig själv.

Jag funderade ett tag på om jag ville dö, för då hade jag fått göra en ny karaktär. Dostevskji är trevlig, men många av hans förmågor är inte särskilt användbara. Vårat gäng använder sig inte så ofta av sociala taktiker för att göra saker. Men jag tror att jag hade saknat Dostevskji, så det var kul att han överlevde.

Jag är hungrig. Foood!


Musik just nu: Yellowcard - Rough Landing, Holly
"...all she found was trouble in my eyes"

Medicate

För att en viss medicin ska så avsedd effekt behöver en patient 15 mg av medicinen i kroppen

Om man ger hela denna medicinmängd på en gång finns risk för allvarliga biverkningar. Patienten får därför små doser medicin med en timmes mellanrum. Efter 10 sådana lika stora doser upphör medicineringen och patienten ska då ha 15 mg av medicinen i kroppen.

Hur stora ska dessa doser vara, om man vet att medicinen börjar verka omedelbart och att 16% av den bryts ner i kroppen per timme?


Uhh....whot?

I have no f**king clue.

Edit: Aha, solved it! Med lite hjälp från Bror, that is.

Em-Fau-Ge

Yikes, att få tillbaka kursprov är ytterst läskigt.

Men jo, MVG GET!!!! Phew.

Så ofattbart skönt det var att få se dessa eftertraktade konsonanter just på det pappret. Fast sen vågade jag knappt titta noggrannt på saker ifall jag skulle hitta nåt som inte var helt rätt. Mycket p.g.a. att det var ett flertal uppgifter jag kände att jag verkligen inte borde haft rätt på. Sheesh.

Nu ska vi bara hoppas på MVG i slutbetyg också. Boosh.

Förutsatt att jag inte lider några allvarliga kroppsliga skador på fäktningen som resulterar i åtminstånde ett lindrigt fall av död, så är det snart dags för den roliga delen av veckan. Alltså delen med sovmorgonar, Dostevskji och godis.

Fast först fäktning.

Peacen sie Outen!


Musik just nu: Die Toten Hosen - Lügen
"geb mir nur fünf minuten, und ich vergesse wer du warst"

Is she dancing...?

Jag är helt död, och detta är inte ens en särskilt jobbig vecka.

Lite förvånad över att jag har överlevt den här situationen så många gånger.

Förhoppningsvis vaknar jag till igen nån gång på Onsdag.

Til' then.

NONREAL ANS

...för det världen verkligen behöver är fler bloggar om mode, inredning och kändisskvaller

Jag borde börja med "dagens outfit",  jag inser nu att det är det enda rätta.

Eller så kan jag skaffa en bilddagbok och skriva intressanta saker som

"grattis! jag tycker det är så bra att du antar att folk bryr sig om vad du åt till lunch eller ett staket som du råkade gå förbi. hur skulle man inte kunna gilla att när du lägger upp en bild varje dag på din pojkvän/flickvän tätt följt av en språklig hädelse av förklaring till hur bäst denna person är? komplett med väldigt många ord och meningar som tydligen ska ha ett värde mindre än 3. sen när du lägger upp en bild på en burk ärtor och berättar hur "jävla arg" du är gör det mig så pass orolig att jag kanske använder en förvånad smiley. för dina problem är både viktiga och relevanta för mig. för onekligen så är det hemskt synd om dig. så fortsätt med att vägra erkänna någon sorts kompetens inom allt och svara bara med hur bra alla andra är så fort någon säger något positivt. det är en rundgång av både falsk uppskattning och ödmjukhet som roar mig något enormt. gå nu och kommentera bilden på mina strumpor som jag la upp för en vecka sen"

Att gå omkring och skriva bittra sarkastiska kommentarer på bdb låter faktiskt som ett kul tidsfördriv. Har jag nämnt att jag inte gillar bdb-kulturen?

Och nu, för att distrahera bdb-zombies så jag slipper arga kommentarer.


S.P.A.O.C.I.T.O.D

"Desecration is the smile on my face"

Bara jag som irriterar mig på den nya Bondfilmens titel?

Quantum Of Solace

Let's see what that means.

Quantum:
The smallest physically realizable unit of something.

Solace:
Comfort in disappointment or misery.


Which means the title of the movie would be something like:

Smallest Possible Amount Of Comfort In Times Of Disappointment

Det låter ju lagom emo för att vara en filmtitel, men jag levde under intrycket av att titeln ska vara relaterad till filmen på något sätt. Och efter att nyss ha sett filmen vet jag inget som rättfärdigar detta fjolleri. Casino Royale var ju en fullständigt acceptabel titel, så varför ska dem börja larva sig nu? FAIL!

Filmen i sig var det inget fel på, ur ett underhållningsperspektiv. Rolig kamerateknik. Men "storyn" hade ungefär samma grace som ett skållat foster i rullstol (och för att undvika moralpanik är det nog bäst att överge den metaforen direkt) Jag förstår att de vill spamma uppföljare, men det är ingen ursäkt för att bara lägga av mitt i utan att man åstadkommit något mer än att X antal saker har gått sönder och en lagom mängd folk har dött.

Men vad vet jag? Jag är bara allvetande.

Boosh!


Musik just nu: Red Hot Chili Peppers - Desecration Smile
"...something new to be destroyed"

Thus spoke Ran

"That's how we
read!
you!
like a polygraph
!"

Ah, slutet av en torsdag plus Rise Against på hög volym is where it's at!

Det är nästan skönare att känna att snart är det helg och massa chill än att faktiskt uppleva det. Jag har en tendens att vara som gladast när bra saker kommer hända istället för när de händer, vilket speglas ganska konkret i mitt starka intresse för spel som ligger långt borta vid horisonten. Att drömma lite optimistisk om saker är mysigt.

"I brought down the sky for you
but all you did was shrug
You gave my emptiness a name"

Det är även kul att låta lite lyrik slinka in i inläggen. Särskilt om det är Rise Against. Jag börjar kunna texterna på låtarna från Appeal To Reason nu. Mest på de bra låtarna. Missförstå mig inte, de andra låtarna är inte dåliga. De är också bra, fast de saknar det oomph som man förväntar sig från Rise Against. Och nu måste jag nog släppa ämnet för om jag skriver Rise Against fler än 3 gånger i ett stycke känner jag mig som en fanboy.

"We toss and turn but don't sleep
Each breath we take makes us thieves
Like causes without rebels
Just talk but promise nothing else"

aWsm!

Och på tal om aWsm, min redovisning om Aspbergers syndrom idag gick bra. Jag tänkte säga "förvånansvärt bra" fast med tanke på att det är mig vi pratar om så är det knappast förvånansvärt. Heh. Alltid kul när man ser att folk lyssnar (det däremot, det är förvånansvärt). Trots min imponerande förberedelsetid på en dryg timme kände jag mig riktigt insatt i ämnet, hade svar på alla de konstiga frågor som kastades mot mig. Improvisation FTW!

"It kills me not to know this, but I've all but just forgotten
what the color of her eyes were, her scars and how she got them"

Med kännedom om mina vanliga preferenser när det gäller sociala interaktioner skulle man kunna tro att jag ogillar att stå framför folk och tala, men det är faktiskt en av de roligare sakerna man kan göra i skolan. Istället för nervositet frambringar det snarare en känsla av Ran-power*. Jag är ungefär så långt man kan komma ifrån en "titta på mig"-person men jag kanske har en liten uppmärksamhetsjunkie i mig trots allt.

*Ran-power Självsäkerhet^2 + Stolthet + ln(Belåtenhet)

"Ungefär lika med"-tecknet är verkligen Guds gåva till matematiker.

Quote of the day från Dahlén:
-"Andreas Ran är....en stor applåd!"-

Damn! She blew my cover!


Musik just nu: Rise Against - Long Forgotten Sons
"far from home on a road unknown"

Quit yer emo!

- Only the power of love can save him now

- Really?

- No


Specificificicate

Är det verkligen för mycket begärt att världen skulle ta och bjussa på några timmar? Bara stanna klockan ett tag, bara klicka på start och ta fram menyn. Paus.

Vardagsrutinerna är aningen fängslande. Hade man inte haft ställen man måste vara på och saker man måste göra hade det varit skitsamma vad klockan är. Eller vilken dag det är. Årstiderna vore nog fortfarande bra att hålla koll på. Sandaler och 2 dm nysnö går inte så bra ihop. Antar jag iaf, ärligt talat har jag alltid* provat. Som naturare borde jag egentligen göra en mer noggrann undersökning.

Mina inlägg påminner mig ganska ofta om kapitlet om behov i psykologiboken. Mer specifikt delen om att småbarn ibland inte riktigt kan tolka sina behov och vet därför inte vad de ska göra. Vilket resulterar i en ospecifik reaktion i stil med att vifta med armarna. Now imagine that, with words.

Är det någon form av hyckleri? För jag tror starkt på att när man inte vet vad man pratar om borde man vara tyst.

Whatev's

Edit: *Choice of word FAIL!

Time's a Wastin'

Vad hände med lovet? Ofta söndag imorrn.

BLÄÄÄÄH!


Har iaf fått Fallout 3. Vilket resulterade i att jag satt och spelade till 3:40 igår och har spelat kort sagt nonstop sen jag vaknade idag.

So yes, it's good.

Men kom igen. Vadå tillbaka till skolan?

Vanligtvis brukar jag acceptera det ganska snabbt men nu är tanken hjärtekrossande.

För övrigt så börjar det bli svinkallt ute, ser ut som om dagarna då man kan cykla till skolan är slut.


Musik just nu: Breaking Benjamin - Evil Angel
"Put me to sleep, evil angel"